Reis adviezen en vaccinaties Suriname

Algemeen

Bezit, gebruik en/of handel in (soft) drugs is strafbaar en leidt tot detentie.

Net als in Nederland is in Suriname seks met minderjarigen strafbaar. Bij een veroordeling hiervoor worden over het algemeen zware straffen opgelegd. Bovendien worden rechtszaken en vonnissen breed uitgemeten in lokale dagbladen. Los van bestraffing in Suriname geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Berovingen en overvallen kunnen gepaard gaan met geweld. U wordt aangeraden afgelegen gebieden, stille straten en stille parken te mijden. Tevens wordt aangeraden na zonsondergang niet alleen over straat te gaan. Dit geldt met name voor stadsdelen die buiten het uitgaanscentrum rondom het Torarica hotel liggen. Het dragen van opvallende juwelen wordt afgeraden. Draag eventuele andere kostbaarheden onopvallend bij u of laat ze achter in het hotel/pension. Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gezondheid

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering adviseerd de volgende vaccinaties

VACCINATIES:

  • Gele koorts vaccinatie wordt aanbevolen en is soms verplicht.
  • Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
  • Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

Malaria komt alleen voor in de binnenlanden volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor wat betreft vaccinaties wordt aangeraden het advies van GGD of huisarts op te volgen.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd website www.wijsopreis.nl te raadplegen.

MALARIAGEBIEDEN:

Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

  • SURINAME:
    in de maanden 1 t/m 12 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen voor een deel van de reizigers.

    No comments yet.

    Leave a Reply